Matzer

Agatha

SEIZOEN 2019-2020

Een voorstelling over liefde in zijn meest pure en ontroerende vorm, vol zinderende spanning, waarin het (tragi-) komische niet ontbreekt.

Matzer

Agatha

Wat doe je met liefde als deze verboden is? Agatha is een voorstelling over liefde in zijn meest pure en ontroerende vorm, vol zinderende spanning, waarin het (tragi-) komische niet ontbreekt.

Wat doe je met liefde als deze verboden is?

Een man en een vrouw ontmoeten elkaar, zoals elk jaar, in een strandhuis aan zee. Dit jaar is het anders. Het is de allerlaatste keer. Zo heeft zij besloten. Tijdens deze ontmoeting – tjokvol gezamenlijke herinneringen – delen ze hun geheimen met elkaar. En met ons.

Agatha is een voorstelling over liefde in zijn meest pure en ontroerende vorm, vol zinderende spanning, waarin het (tragi-)komische niet ontbreekt.

Met Agatha debuteert Liliane Brakema als gastregisseur bij MATZER.

Marguerite Duras (1914-1996), schrijver en filmmaker, is een grote inspiratiebron voor zowel Madeleine Matzer als Liliane Brakema. Duras’ veelzijdigheid als kunstenaar, schrijver en activist, en met name de manier waarop ze in haar werk verlangen, angst, hoop en verdriet laat zinderen in dat wat (niet) wordt gezegd, hebben invloed gehad op het werk van Matzer. Liliane Brakema deed onderzoek naar de schrijfster bij Frascati, met de tekst Hiroshima Mon Amour.

De Nederlandse pers over eerdere voorstellingen van Liliane Brakema:

‘Een toneelparel die niemand zich zou mogen laten ontgaan.’ (★★★★★) – Trouw over Menuet – NTGent

‘Liefde en onmacht gaan hand in hand’ (★★★★) – NRC Handelsblad over Face to Face

Het is ongemeen knap hoe Brakema de spelers manoeuvreert in deze koud-donkere tragedie. Toch weet Brakema met haar spelers de Noorse kilte te doorstralen met warmte. Dat is te danken aan haar regietalent, waarin ze helder vormbesef combineert met een gevoelige regiestijl.’ (★★★★) – Theaterkrant over De Wilde Eend

Tekst: Marguerite Duras
Regie: Liliane Brakema
Spel: Wendell Jaspers, Ali-Ben Horsting
Dramaturgie: Florian Hellwig
Decorontwerp: Sanne Danz
Kostuumontwerp: Ilse Vermeulen
Castingadvies: Marc van Bree
Techniek: Casper Vriens
Productie: Lysanne van Esch

Datum Tijd Plaats Theater
Op korte termijn vind je hier de volledige speellijst van Agatha.
vrijdag 24 mei 2019