Matzer

Bosch Requiem - Memorial Park

Bosch Requiem – Memorial Park

Al jarenlang organiseren onze Bossche collega’s van November Music een prachtig festival voor hedendaagse muziek. Dit jaar opent het festival met een gloednieuwe dodenmis op de dag van Allerzielen en daarmee wordt de inmiddels zevenjarige traditie van het Bosch Requiem voortgezet. November Music vroeg MATZER om de theatrale enscenering voor deze veelbelovende avond te verzorgen.

Hoeveel wonderschone requiems herbergt de muziekgeschiedenis wel niet? Van Mozart en Verdi tot Brahms tot Ligeti; vele grote componisten schreven een ode aan de doden die door merg en been gaat. Muziek die op elk moment troost en verwondering kan bieden en de componist tot zijn beste creaties verleidt.

Componist Anthony Fiumara kreeg van November Music de opdracht om een geheel nieuw requiem te schrijven. Zijn Memorial Park wordt uitgevoerd door het Nederlands Kamerkoor, Holland Baroque en ensemble TEMKO.

Acteur en meesterverteller Peter De Graef (o.a. Everybody Happy!?, Sweet Revenge en zijn columns in De Ontbijtclub) legt met humor en mededogen de menselijke ziel onder het vergrootglas. De Bossche kunstenares Marianne van Heeswijk maakt speciaal voor deze avond een beeldend werk waarbij het publiek wordt uitgenodigd te participeren. Madeleine Matzer verzorgt samen met Jur van der Lecq de theatrale enscenering van deze avond.

Datum Tijd Plaats Theater
donderdag 02 november 2017 20:30 uur 's-Hertogenbosch Theater aan de Parade