Matzer

De Ontbijtclub

De Ontbijtclub: zondagochtendprogramma met interviews, bespiegelingen en muziek.

 

Matzer

De Ontbijtclub

De Ontbijtclub: duikte de diepte in… Ook dit jaar presenteren we nieuwe edities van ons zondagochtendprogramma met interviews, muziek en bespiegelingen.

De afgelopen twee seizoenen vulden we samen met presentator Lucas Dols onze zondagochtenden rondom het thema ‘verander de wereld’.  En omdat ook wij willen blijven veranderen is het nu tijd voor een nieuwe stap. En een nieuwe ondertitel.

Met ‘…duikt de diepte in’ nodigen we ons publiek van harte uit om op vier zondagochtenden mee op reis te gaan. Op reis langs de thema’s, inspiratiebronnen en achtergronden die van belang zijn voor de voorstellingen die we dit seizoen spelen.

Wat was een belangrijke inspiratiebron voor Stil de tijd? En waarom dan? Welke thema’s die 70 jaar geleden actueel waren voor de legendarische film, zijn ook nu nog van groot belang bij het maken van Casablanca?En hoe zit dat dan met onze winterkomedie Alone@Home? Welke diepgang is daarin te vinden onder de oppervlakte? Welke boodschap zit daar verscholen tussen de boobytraps en valstrikken? Met ‘duikt de diepte in’ geven we een kijkje in de keuken, een blik in het brein van onze makers en belichten we – uiteraard met aansprekende en inspirerende gasten – de uiteenlopende thema’s.

Zondag 16 december opent De Ontbijtclub haar deuren weer. Te gast deze keer: schrijversduo Lucas de Waard en Daan Windhorst. Thema: comedy

De Waard en Windhorst schreven samen de tekst voor onze muzikale familievoorstelling Alone@Home, die op 20 december in première gaat. Michiel de Regt en Lottie Hellingman praten met hen o.a. over de kracht en de valkuilen, de diepere werking van en de misgeslagen planken in comedy.

De presentatie en samenstelling van dit seizoen zijn in handen van o.a. regisseur Michiel de Regt. Hij is vaste maker bij Orkater en regisseerde eerder onze voorstelling Oeroeg. Vanaf 2019 gaan we meer van hem horen bij MATZER. Via De Ontbijtclub stellen we Michiel graag vast aan je voor. En laten we je vast kennismaken met deze gedreven en getalenteerde theatermaker.

Is dan alles nieuw dit jaar? Nee, zeker niet! Multitalent Lottie Hellingman zal ook dit jaar optreden als muzikale sidekick/medepresentator. En natuurlijk staat er ook dit seizoen een smakelijk ontbijtje op je te wachten bij aanvang van iedere editie.

Kaarten reserveren voor De Ontbijtclub van 16 december

 

 

In 2017/2018 waren te gast tijdens De Ontbijtclub: verander de wereld:

Nasrdin Dchar, Simone Kramer, Sebastian HolzhuberNicolette Aschermann, Marnix Pauwels, Patricia Stevens, Dalila Sayd, Hubert Linssen, Albert van der Most, Sjaak Langenberg, Mark Hendriks, Pieter Spinder, Marianne van Heeswijk, Elly Bens, Janet Heins

 

Presentatie was in handen van Lucas Dols en Lottie Hellingman.

 

Te gast bij De Ontbijtclub – De Zeven Deugden (2015-2016) waren:

Trudy van Keeken, Isabeau Jensen, Reinier van Houdt, Sophia Maria Kienhuis, Modar Salameh, Nawras Altaky, Boj van den Berg, Cees Holtkamp, Marijke Pinoy, Martijntje Smits, Celine Cairo, Roy Erkens, Paul van Geest, Gospelkoor Spirit, Boele Weemhoff, Thirsa van Til, Babs Gons, Noraly Beyer.

 

Presentatie was in handen van: Manoushka Zeegelaar Breeveld, Marijn Klaver, Peter De Graef, José Kuijpers, Lucas Dols, Jean Philipse en Jasper Boeke.

 

 

Voor de hele reeks afleveringen van De Ontbijtclub, die in het teken stonden van de Zeven Deugden, schreef Peter De Graef een column, die te horen was tijdens iedere editie. De teksten van deze columns zijn nu gebundeld in een tekstboekje, dat HIER te bestellen is. Een afzonderlijke column teruglezen?

 

Column 1 – MOED – 25 oktober 2015

Column 2 – GELOOF – 6 december 2015

Column 3 – WIJSHEID – 14 februari 2016

Column 4 – ZELFBEHEERSING – 15 mei 2016

Column 5 – HOOP – 12 juni 2016

Column 6 – NAASTENLIEFDE – 18 september 2016

Column 7 – RECHTSCHAPENHEID – 20 november 2016

Datum Tijd Plaats Theater
zondag 14 oktober 2018 11:30 uur 's-Hertogenbosch Verkadefabriek
zondag 16 december 2018 11:30 uur 's-Hertogenbosch Verkadefabriek
zondag 17 februari 2019 11:30 uur 's-Hertogenbosch Verkadefabriek Kaarten
zondag 07 april 2019 11:30 uur 's-Hertogenbosch Verkadefabriek Kaarten