Matzer

De Ontbijtclub

De Ontbijtclub: verander de wereld… Ook dit jaar presenteren we nieuwe edities van ons zondagochtendprogramma met interviews, muziek en bespiegelingen.

De wereld is in transitie; veel is onzeker, in beweging, in crisis, in rep en roer. Via de media worden we voortdurend op de hoogte gehouden over alles wat er speelt. En dat is zoveel dat we soms niet meer weten hoe wij zelf kunnen bijdragen aan een fijnere wereld. Wat we ook doen, het is toch maar een druppel op een gloeiende plaat. Zo lijkt. Daarom doen we soms niets, niet omdat we niet willen, maar omdat we niet weten waar te beginnen.

Dit jaar wordt De Ontbijtclub gepresenteerd door de bevlogen muzikant Lucas Dols (o.a. Three Sisters in Concert), die regelmatig naar diverse conflictgebieden in de wereld reist met zijn muziek-educatie programma. Mede vanuit zijn bezielde en inspirerende kijk op de wereld, gaat Lucas samen met Lottie Hellingman (o.a. Gejaagd door de Wind, Augustus), in gesprek met allerlei mensen die het verschil maken, die hun positieve steentje bijdragen aan die transformerende samenleving. In de hoop dat we daarmee inspiratie genereren om een grotere beweging in gang te zetten. Individueel of collectief, zonder voorkennis over de uitkomst; samen met ons publiek op zoek naar kansen en mogelijkheden om onze wereld te veranderen, al is het maar een klein beetje. Vanuit de aloude slogan: “Verander de wereld, begin bij jezelf”. We zien je graag.

Zondag 8 oktober opent De Ontbijtclub haar deuren weer. Thema is dan: natuur en milieu. Enkele weken voor aanvang lees je hier welke gasten presentator Lucas Dols deze keer ontvangt.

Je kaarten reserveren kan hier.

Hieronder een overzicht van de eerdere edities van De Ontbijtclub: verander de wereld. 

 

2) 30 april:

Presentatie: Lucas Dols

Gasten: Sjaak Langenberg, Mark Hendriks

Muziek: Lottie Hellingman en Laurens Joensen

 

1) 12 februari:

Presentatie: Lucas Dols

Gasten: Pieter Spinder, Marianne van Heeswijk, Elly Bens, Janet Heins

Muziek: Lottie Hellingman en Laurens Joensen

 

 

Te gast bij De Ontbijtclub – De Zeven Deugden (2015-2016) waren:

Trudy van Keeken, Isabeau Jensen, Reinier van Houdt, Sophia Maria Kienhuis, Modar Salameh, Nawras Altaky, Boj van den Berg, Cees Holtkamp, Marijke Pinoy, Martijntje Smits, Celine Cairo, Roy Erkens, Paul van Geest, Gospelkoor Spirit, Boele Weemhoff, Thirsa van Til, Babs Gons, Noraly Beyer.

 

Presentatie was in handen van: Manoushka Zeegelaar Breeveld, Marijn Klaver, Peter De Graef, José Kuijpers, Lucas Dols, Jean Philipse en Jasper Boeke.

 

 

Voor de hele reeks afleveringen van De Ontbijtclub, die in het teken stonden van de Zeven Deugden, schreef Peter De Graef een column, die te horen was tijdens iedere editie. De teksten van deze columns zijn nu gebundeld in een tekstboekje, dat HIER te bestellen is. Een afzonderlijke column teruglezen?

 

Column 1 – MOED – 25 oktober 2015

Column 2 – GELOOF – 6 december 2015

Column 3 – WIJSHEID – 14 februari 2016

Column 4 – ZELFBEHEERSING – 15 mei 2016

Column 5 – HOOP – 12 juni 2016

Column 6 – NAASTENLIEFDE – 18 september 2016

Column 7 – RECHTSCHAPENHEID – 20 november 2016

Datum Tijd Plaats Theater
zondag 08 oktober 2017 11:30 uur 's-Hertogenbosch Verkadefabriek Kaarten
zondag 03 december 2017 11:30 uur 's-Hertogenbosch Verkadefabriek Kaarten
zondag 25 februari 2018 11:30 uur 's-Hertogenbosch Verkadefabriek Kaarten
zondag 15 april 2018 11:30 uur 's-Hertogenbosch Verkadefabriek Kaarten