Matzer

Het goede heertje van Verkade

Frou frous en fraude in de oude fabriek.

Matzer

Het goede heertje van Verkade

Frou frous en fraude in de oude fabriek

Het goede heertje van Verkade

Lang geleden huisde in de huidige Verkadefabriek natuurlijk de succesvolle koekjesfabriek van de firma Verkade. Jarenlang werkten vele Bosschenaren in dit prachtige fabriekspand om de koekjes te bakken, in te pakken en te verschepen naar alle uithoeken van het land. De geur van de froufrous en café noirs die jarenlang als een deken over de stad hing is al overgewaaid, maar de Verkademeisjes zijn nog altijd een begrip in de stad en ver daarbuiten.

Niet iedereen weet dat het kleinere pand op de hoek van de Boschdijkstraat lang dienstdeed als het kantoor van Verkade. En ook daar werd hard gewerkt. Maar niet altijd even eerlijk. Zo ging een boekhouder van buiten de stad wel heel creatief om met de salarissen van de Verkademeisjes. Rijkdom, een luxe leven, macht en aanzien, maar ook het onvermijdelijke schandaal volgden.

Hoe dat precies zit, dat doet theatermaker, acteur Simon Heijmans (die je vast kent van zijn prijswinnende podcast De brand in het landhuis) uit de doeken tijdens de theatrale lezing van Het goede heertje van Verkade.

 

Het goede heertje van Verkade was eind september exclusief te zijn tijdens 24 uur Verkadefabriek.
Heb je hem toen moeten missen? Treur niet te hard; er wordt gefluisterd dat dit heertje nog wel eens een staartje zou kunnen krijgen…

Tekst en spel: Simon Heijmans
Regie: Madeleine Matzer
Techniek: Marianne van Andel
Met dank aan: Wim Claessen

Datum Tijd Plaats Theater
zaterdag 28 september 2019 17:00 uur | 19:00 uur | 22:00 uur 's-Hertogenbosch Verkadefabriek
zondag 29 september 2019 10:00 uur | 13:00 uur | 15:00 uur 's-Hertogenbosch Verkadefabriek