Matzer

Alice

Een sprookjesachtige, grappige, bitterzoete, ontroerende en spannende kerstvoorstelling over avonturen op plekken waar alleen jij kunt komen. Alice werd gemaakt in coproductie met de Verkadefabriek.

Matzer

Alice

Een sprookjesachtige, grappige, bitterzoete, ontroerende en spannende kerstvoorstelling over avonturen op plekken waar alleen jij kunt komen. Alice werd gemaakt in coproductie met de Verkadefabriek.

Alice verveelt zich dood. Haar moeder is altijd werken omdat ze voor een inkomen moet zorgen na het overlijden van Alice’s vader, een toneelschrijver. Nou ja, toneelschrijver… Hij werkte eigenlijk in een luierfabriek, want zo veel verdiende hij niet met dat toneel. Haar moeder is bang dat Alice ook iets zou kunnen overkomen. Daarom moet Alice de hele tijd binnen blijven en stilzitten. Daar zit ze dan, op haar kamer, alleen, met niks om handen, te wachten op niks. Ze zit zich zo verschrikkelijk te vervelen, dat ze hoopt er aan te sterven. Maar dán gaat de lade van haar nachtkastje open… Daar klimt een koning uit, die Alice meeneemt naar een sprookjesachtige nieuwe wereld waar ze tot nu toe alleen maar over durfde te dromen.

Schrijver Peter De Graef bewerkte op verzoek van regisseur Madeleine Matzer het gegeven van een meisje en haar fantasie, uit de beroemde klassieker Alice in Wonderland van Lewis Caroll, tot een eigentijdse en universele vertelling waarin onder meer wordt getoverd met virtual design.

Job Jutten, die eerder de beeldtechniek verzorgde bij Sweet Revenge en MARILYN MONROE, was samen met Iwein Reimerink verantwoordelijk voor het virtuele concept.

 

Alice (10+) was – na Alleen op de wereld in 2006- de tweede Kerstvoorstelling die MATZER maakte in samenwerking met de Verkadefabriek.

Regie: Madeleine Matzer
Tekst: Peter De Graef
Spel: Charlie-Chan Dagelet, Simon Heijmans, Job Raaijmakers, Chiara Tissen
Muziek: Helge Slikker
Decor: Sacha Zwiers
Kostuums: Ilse Vermeulen
Virtual design: Job Jutten, Iwein Reimerink
Lichtontwerp: Mathijs van Kuijk
Dramaturgie: Anneke Jansen

Regie-assistentie: Wies van der Zee
Techniek: Jeroen van Eert, Emile van Gils
Productie: Maartje van de Ven
Educatie: Josan van den Broek
Zakelijke leiding: Judith van der Velden
Coproducent: Verkadefabriek
Fotografie: Joep Lennarts

‘De Graef neemt een lekker loopje met het boek en weeft zijn worsteling met het herschrijven van deze klassieker, op ingenieuze wijze door de voorstelling. (…) Het duo Matzer/De Graef presenteert een plezierige nieuwe Alice, met voor de jongste toeschouwers (vanaf 10 jaar) genoeg vaart en herkenning en voor een ouder publiek tal van subtiele of directe verwijzingen naar het oorspronkelijke boek. (…) Vooral door het virtueel design van Job Juttenwaarmee de muren de ene keer met vissen en een volgende keer met bergen vollopen, blijft Alice een ode aan de verbeeldingskracht.’ – Brabants Dagblad 

‘Simon Heijmans als verzekeringsagent en koning is subliem in zijn groteske spel. Als de vrolijke, dynamische en opgetogen Alice draagt Charlie-Chan Dagelet de voorstelling.’ – NRC Handelsblad 

‘Alice van Matzer: op m’n rijtje mooiste voorstellingen. Pleidooi voor verbeeldingskracht zo mooi gespeeld dat je je ziel weer voelt zitten!’ – Omroep Brabant

Datum Tijd Plaats Theater