Matzer

Bosch Requiem 2019: Liknon

een gloednieuwe dodenmis op de dag van Allerzielen. Compositie: Calliope Tsoupaki | i.s.m. November Music

Matzer

Bosch Requiem 2019: Liknon

een gloednieuwe dodenmis op de dag van Allerzielen. Compositie: Calliope Tsoupaki | i.s.m. November Music

Bosch Requiem 2019: Liknon

De afgelopen jaren vroegen onze Bossche collega’s van November Music of MATZER wilde samenwerken aan het jaarlijks terugkerende Bosch Requiem. Dat deden we met veel plezier. Ook dit jaar wordt een gloednieuwe dodenmis gespeeld op de dag van Allerzielen. En ook dit jaar verzorgen Madeleine Matzer en Jur van der Lecq de theatrale enscenering van dit prachtige initiatief. Lot Vekemans, die eerder Niemand wacht op je voor ons schreef, schrijft voor deze gelegenheid een korte nieuwe tekst.

LIKNONis een muzikaal gebed aan moeder Maria in tijden van twijfel en nood, een barokke ode aan de moeder aller moeders, die ook in onze thuisstad ’s-Hertogenbosch  nog altijd prominent in beeld is, in de Sint-Janskathedraal, tijdens de heilige rondgang en in de talloze Mariabeeldjes die in de gevels van woningen zijn ingemetseld.  Voor Componiste des Vaderlands en November Music-festivalcomponist, Calliope Tsoupaki, is Maria onlosmakelijk verbonden met haar leven. Maria maakt deel uit van de Byzantijnse traditie waarin zij is opgegroeid.

Op de avond van Allerzielen schotelen November Music, Calliope Tsoupaki en MATZER je een verrassende en theatrale totaalbeleving voor. Een speciaal voor de gelegenheid geschreven monoloog, en prachtig nieuw requiem, voorafgegaan door een processie met een nieuw ritueel koorwerk, uitgevoerd in de open lucht door Bossche koren, bezoekers van het Bosch Requiem en aanwezigen op het plein van de Parade en meer!

Compositie: Calliope Tsoupaki
Tekst: Lot Vekemans
Uitvoering:
Marcel Beekman – tenor
Maarten Engeltjes – countertenor
PRJCT Amsterdam – ensemble
Manoj Kamps – dirigent
Scenografie: Bernadette Notten 
Enscenering: Madeleine Matzer & Jur van der Lecq

Datum Tijd Plaats Theater
zaterdag 02 november 2019 19:45 uur 's-Hertogenbosch Theater aan de Parade