Matzer

Bosch Requiem

Bosch Requiem 2018 | Lux Aeterna : VIVID
een gloednieuwe dodenmis op de dag van Allerzielen

Matzer

Bosch Requiem 2018 | Lux Aeterna : VIVID

een gloednieuwe dodenmis op de dag van Allerzielen

Bosch Requiem

In 2017 werkte MATZER voor het eerst samen met onze Bossche collega’s van November Music voor het jaarlijks terugkerende Bosch Requiem. Ook dit jaar wordt een gloednieuwe dodenmis gespeeld op de dag van Allerzielen. En ook dit jaar verzorgen Madeleine Matzer en Jur van der Lecq de theatrale enscenering voor van wat belooft een spectaculaire editie te worden.

In de Bossche Sint-Janskathedraal waakt het alziend oog. Grote kans dat ze met Allerzielen 2018 ontroerd knippert als ze de klanken hoort die vanuit het Theater aan de Parade de kerk indwarrelen. Want de Nederlands/Australische componist Kate Moore heeft een zwak voor ‘sacred places’ en ‘eyes’.

In opdracht van festival November Music schrijft zij het requiem Lux Aeterna: VIVID, een werk vol spirituele verbeeldingskracht. Ze componeerde dit werk speciaal voor de combinatie van oude muziekspecialisten Cappella Pratensis, a cappella vrouwengroep Wishful Singing, TEMKO en haar eigen Herz Ensemble, dat coryfeeën herbergt als violist Joseph Puglia en pianiste Vivian Choi.

In Lux Aeterna: VIVID wordt gespeeld op porseleinen waterpijpen en fluiten die Moore maakte in het EKWC (Europees Keramisch Werkcentrum) in Oisterwijk waar zij drie maanden in residency verbleef. Stadschroniqueur en geboren en getogen Bosschenaar Eric Alink schrijft speciaal voor deze avond een tekst met als thema ‘Eerst geloven, dan zien’. We starten de avond met een tocht langs enkele ‘Sacred Places’ rondom de Theater aan de Parade waar het publiek wordt verrast op muzikale en theatrale interventies. Zoals gezegd: dat belooft een spectaculaire editie te worden!

Compositie: Kate Moore
Tekst: Eric Alink
Uitvoering: Wishful Singing, Cappella Pratensis, Herz Ensemble, TEMKO
Enscenering: Madeleine Matzer & Jur van der Lecq

Datum Tijd Plaats Theater
vrijdag 02 november 2018 19:00 uur 's-Hertogenbosch Theater aan de Parade