Matzer

De Zeven Zonden van MATZER

De Zeven Zonden van MATZER waren in maart 2016 te zien in het Bossche Zwanenbroedershuis ihkv Jheronimus Bosch 500.

De Zeven Zonden van MATZER (2016)

In onze thuisstad ’s-Hertogenbosch wordt in 2016 uitgebreid stilgestaan bij het feit dat schilder Jheronimus Bosch 500 jaar geleden overleed. Een groot aantal originele werken (waaronder ‘De Hooiwagen’ en ‘Het narrenschip’) was te zien in het Noord-Brabants Museum in de tentoonstelling ‘Visioenen van een genie’. Daarnaast vinden er in 2016 tal van andere activiteiten vinden plaats in en rond de stad.

Tijdens dit Jheronimus Bosch 500-jaar laat MATZER je de Zeven Hoofdzonden, een belangrijk thema in Bosch’ werk, live beleven in Zeven Zondige voorstellingen van ca. 30 minuten ieder.

Ieder weekend in maart was het prachtige Zwanenbroedershuis het decor voor deze ontroerende en humoristische voorstellingen.

Te zien waren: HongerPillow TalkLuiDe rode schoentjesAugustus, 111 en Sweet Revenge

Het Zwanenbroedershuis in de Hinthamerstraat, is het thuis van De Illustre Lieve Vrouwe Broederschap, een genootschap waarvan ook Bosch tijdens zijn leven lid is geweest.

Naast deze voorstellingen brengen we dit seizoen ook 7x De Ontbijtclub, waarbij iedere editie, niet een van de 7 hoofdzonden, maar juist een van de deugden steeds zal dienen als hoofdthema.

Datum Tijd Plaats Theater