Bekijk trailer Matzer

Everybody Happy!?

Wegens succes terug in de theaters

Everybody Happy!? was in seizoen 2012-2013 in een groot aantal Nederlandse en enkele Vlaamse theaters te zien. Nu volgt een hernemingstournee in België, plus twee speelbeurten in ons thuistheater, de Verkadefabriek in ‘s-Hertogenbosch.

Bekijk trailer Matzer

Everybody Happy!?

Wegens succes terug in de theaters

Everybody Happy!? was in seizoen 2012-2013 in een groot aantal Nederlandse en enkele Vlaamse theaters te zien. Nu volgt een hernemingstournee in België, plus twee speelbeurten in ons thuistheater, de Verkadefabriek in ‘s-Hertogenbosch.

Bekijk trailer Matzer

Everybody Happy!?

Wegens succes terug in de theaters

Everybody Happy!? was in seizoen 2012-2013 in een groot aantal Nederlandse en enkele Vlaamse theaters te zien. Nu volgt een hernemingstournee in België, plus twee speelbeurten in ons thuistheater, de Verkadefabriek in ‘s-Hertogenbosch.

Everybody Happy!? (2012/2017)

Goeroe is hij. Zo een die alles weet. Tot vijf cijfers achter de komma der kennis. Hij stelt de juiste vragen, is bescheiden in zijn optreden en indrukwekkend in zijn theorieën over de zin van het leven en onze zoektocht naar geluk. Op één van zijn lezingen ontmoet hij haar. Een kennismaking met verstrekkende gevolgen. Want wat blijft er van je theorieën over als de liefde je tot op het bot raakt?

“Geluk is niet iets dat gezocht en gevonden moet worden in een wereld van dingen, of nagestreefd en veroverd in het sociale veld, nee, het is iets dat we kunnen genereren. In ons eigen binnenste.”

Everybody Happy!? is een peertje van 100 watt dat kort oplicht in een donkere kamer. Amper een flits. Maar de vragen die je op de muren gekalkt ziet, vergeet je nooit meer. Want je herkent je eigen handschrift. Er staat: is het universum een postorderbedrijf? En wanneer wordt het geluk dan bezorgd?

Everybody Happy!? is terug! In seizoen 2012-2013 reisde voorstelling al met veel succes door Nederland en Vlaanderen. Nu is Everybody Happy!? terug op de planken.

Voorafgaand aan beide speelbeurten in de Verkadefabriek (31 jan. & 1 feb) verzorgt Madeleine Matzer een gratis toegankelijke inleiding (aanvang 19:15u) op de voorstelling. Reserveren hiervoor is niet nodig.

Tekst: Peter De Graef
Regie: Madeleine Matzer
Spel: Peter De Graef, Lottie Hellingman
Muziek: Helge Slikker
Decorontwerp: Sacha Zwiers
Kostuumontwerp: Ilse Vermeulen
Lichtontwerp: Quintus Visser

Dramaturgie: Cecile Brommer
Techniek: Casper Vriens, Job Jutten
Fotografie: Jean Philipse, Karin Jonkers
Regie-assistent: Rick Hooijberg
Productieleiding: Klaas Tops
Publiciteit: Jeroen Konings
Zakelijke leiding: Judith van der Velden

Brabants Dagblad
“…En dan gebeurt er echt iets. We zien verdriet, pijn, passie, zelfvernedering en de loutering van een man die alles opgeeft. (…) Lottie Hellingman geeft De Graef prachtig partij (…) Een machtig pleidooi tegen zelfgenoegzaamheid en oordelen.”

Volkskrant (★★★)
“…De Graef en Hellingman spelen hun zware rollen prima en benadrukken vaak de humor in de tekst. De eindscène, vrij van morele oordelen en makkelijk cynisme, is zelfs prachtig.”

NRC Handelsblad (★★★)
“De Vlaamse acteur en tekstschrijver Peter De Graef vertolkt Edwin in Everybody Happy? meer dan twee uur lang met verbluffende souplesse. De regie van Madeleine Matzer is krachtig (…) de intense oprechtheid waarmee De Graef theater maakt lovenswaardig.”

Knack.be
“Een slim uitgebalanceerde theaterthriller, een stuk over de imperfectie en het monster in elk mens. […] De Graef neem Lottie Hellingman én het publiek probleemloos mee in deze tragikomische rollercoaster van emoties, rollen en filosofische delicatessen.”

Cultuurpodium
“Elk theaterseizoen is er wel één voorstelling waarvan je jaren later nog denkt, die had ik zeker nog een keer moeten gaan zien. (…) dat het een voorstelling is die zo’n diepe indruk op mij heeft nagelaten dat ik eigenlijk overweldigd ben door de kwaliteit van deze voorstelling. Dat gebeurde mij bij de voorstelling “Everybody Happy!?” geschreven door Peter De Graef, die samen met Lottie Hellingman het stuk speelt. Beide acteurs zijn zo knap in hun rol en spelen deze bijzondere voorstelling met zoveel overgave en overtuiging, dat je bijna het toneel wil oplopen om ze beiden te omarmen.”

Theaterkrant (★★★★)
“Schrijver én speler Peter De Graef schreef met ‘Everybody happy!?’ een veelomvattende, zoekende, filosofische, spirituele én tegelijkertijd humoristische tekst. Het is vooral een pleidooi tot zelfonderzoek door afstand te nemen en echt te kijken, naar jezelf en naar anderen. (…) Door het zoekende, meanderende karakter van het stuk krijgt het een zekere tijdloosheid, waardoor het een uur had kunnen duren, maar ook drie. Dat de voorstelling geen moment verveelt is vooral de verdienste van de twee acteurs.”

Trouw (★★)
“Everybody Happy!? van regisseur Madeleine Matzer begint veelbelovend met een pakkende lezing van Edwin over de stelling dat geluk eigenlijk niet bestaat. (…) vanaf die eerste ontmoeting verzuipt ‘Everybody Happy!?’ in oppervlakkige clichés (…)”

Telegraaf (★★1/2)
“De euforie van van de overwinning verdwijnt snel en en dan is er enkel nog het verlangen naar meer. Het beklijft niet. Het vergroot alleen de hunkering,” legt de acteur als meer dan geloofwaardige geluksgoeroe uit. Je hangt aan zijn lippen…”

Nadelunch.com
“De mooiste voorstellingen (…) doen je vergeten waar je bent en nemen je mee, kruipen onder je huid en blijven daar nog dagenlang zitten. Everybody Happy!? is zo’n voorstelling en bezorgt je hartkloppingen en kippenvel, lachsalvo’s en huilbuien.”

Dagblad Waterland
“…zijn een prachtig duo. (…) Hoe ze op elkaar reageren, door elkaar heen praten, elkaar aanvullen, samen stil kunnen zijn, zelden heb je het gevoel dat spelers zo’n waarachtig gesprek met elkaar kunnen hebben op de vloer.”

Nieuwwij.nl
“Eigenlijk dacht ik dat het niet meer kon: kijken naar een toneelstuk en geloven dat het echt is. Laat dat realistische doen-alsof maar over aan filmacteurs (…) Maar Peter De Graef en Lottie Hellingman spelen het zowaar klaar. Nauwkeurig en lichtvoetig toveren ze zelfs een vrijend stel tevoorschijn. Vertederend lief. Honderd procent geloofwaardig. En honderd procent toneel. Lees niet verder, maar ga kijken.”

Datum Tijd Plaats Theater
vrijdag 13 januari 2017 20:15 uur Houthalen (B) Casino CC Houthalen
donderdag 19 januari 2017 20:00 uur Zottegem (B) CC Zoetegem
vrijdag 20 januari 2017 20:00 uur Knokke-Heist (B) CC Scharpoord
zaterdag 21 januari 2017 20:00 uur Waasmunster (B) GC Hoogendonck
dinsdag 24 januari 2017 20:15 uur Genk (B) C-Mine Cultuurcentrum
woensdag 25 januari 2017 20:00 uur Roeselare (B) Spiegeltheater
donderdag 26 januari 2017 20:00 uur Roeselare (B) Spiegeltheater
vrijdag 27 januari 2017 20:30 uur Overpelt (B) CC Palethe
zaterdag 28 januari 2017 20:00 uur Beveren-Waas (B) CC Ter Vesten
dinsdag 31 januari 2017 20:15 uur (+inleiding 19:15u) 's-Hertogenbosch Verkadefabriek
woensdag 01 februari 2017 20:15 uur (+inleiding 19:15u) 's-Hertogenbosch Verkadefabriek
donderdag 02 februari 2017 20:00 uur Dendermonde (B) CC Belgica
vrijdag 03 februari 2017 20:00 uur Brugge - De Dijk (B) CC Brugge
zaterdag 04 februari 2017 20:30 uur Dilbeek (B) CC Strombeek
zondag 05 februari 2017 20:30 uur Deurne (B) CC Deurne