Matzer

Het goede heertje van Verkade

Onze korte voorstelling over frou frous, fraude en fake news.

Matzer

Het goede heertje van Verkade

Een korte voorstelling over frou frous, fraude en fake news.

Het goede heertje van Verkade

Het goede heertje van Verkade 

Na het succes tijdens 24 uur Verkadefabriek en de serie voorstellingen eerder dit jaar, speelde schrijver en acteur Simon Heijmans deze korte voorstelling nog een aantal keer, maar nu in de open lucht, om de hoek van het voormalige kantoor van Verkade.

Lang geleden huisde in de huidige Verkadefabriek natuurlijk de succesvolle koekjesfabriek van de firma Verkade. Jarenlang werd er in dit prachtige fabriekspand hard gewerkt door vele Bosschenaren om de koekjes te bakken, in te pakken en te verschepen naar alle uithoeken van het land.

Frou frous, fraude en fake news

Niet iedereen weet dat het kleinere pand op de hoek van de Boschdijkstraat lang dienstdeed als het kantoor van Verkade. En ook daar werd hard gewerkt. Maar niet altijd even eerlijk. Zo ging een boekhouder van buiten de stad wel heel creatief om met de salarissen van de Verkademeisjes. Rijkdom, een luxe leven, macht en aanzien, maar ook het onvermijdelijke schandaal volgden.

Hoe dat precies zit, dat doet theatermaker en acteur Simon Heijmans (die je vast kent van zijn prijswinnende podcast De brand in het landhuis) uit de doeken tijdens deze korte voorstelling over hoor en wederhoor, fake news en tweede kansen.

 

 

Tekst en spel: Simon Heijmans
Regie: Madeleine Matzer
Techniek: Casper Vriens / Marianne van Andel
Productie: Lysanne van Esch
Fotografie: Karin Jonkers
Met dank aan: Wim Claessen

Datum Tijd Plaats Theater