Matzer

Jong van Verkade

Total Amy Experience is een muzikale voorstelling over verleidingen en verslavingen, de keuzes die we maken in het leven en de keerzijden daarvan, het vieren van én het verliezen van het leven.

Na ede succesvolle debuutvoorstelling Diem Carpe (2015), werkt regisseur Hanna Jansen met haar spelers nu aan de tweede voorstelling van Jong van Verkade, het jongerengezelschap van Verkadefabriek en MATZER. 

Jong van Verkade – Total Amy Experience (2016)

Opgesloten in een escaperoom ondergaan vijf jongeren de Amy Experience; een wispelturige zoektocht naar (de gevolgen van) bekendheid en succes. Pijn, destructie en kapitalisme kruipen onverwacht en ongewild onder de huid. Als een parasiet. Zoals dat ook gebeurde bij de naamgeefster van deze experience; Amy Winehouse.

Jong van Verkade (het jongerentheatergezelschap van Verkadefabriek en MATZER Theaterproducties) laat in Total Amy Experience zien wat de gevolgen (kunnen) zijn van honger naar roem, aanzien en kapitaal. Jong van Verkade gebruikt daarvoor het levensverhaal Amy Winehouse en de documentaire AMY; de vijf jonge acteurs verknopen hun persoonlijke verhalen en hun visie op onze huidige samenleving aan die van Amy’s trieste lot.

Total Amy Experience is een muzikale voorstelling over verleidingen en verslavingen, de keuzes die we maken in het leven en de keerzijden daarvan, het vieren van én het verlies van leven.

In 2015 maakte Jong van Verkade haar debuutvoorstelling Diem Carpe, eveneens onder regie van Hanna Jansen.

Regie: Hanna Jansen
Spel: Lisette Kompagne, Isa Baijens, Rebecca van de Vliert, Toto Kersten, Job Claassen
Begeleiding: Madeleine Matzer
Dramaturgie: Cecile Brommer
Drum en percussie: Rik Engelgeer
Productie en fotografie: Melissa Schoemacher

Datum Tijd Plaats Theater
donderdag 26 mei 2016 20:15 uur 's-Hertogenbosch Verkadefabriek
vrijdag 27 mei 2016 20:15 uur 's-Hertogenbosch Verkadefabriek
zaterdag 28 mei 2016 20:15 uur 's-Hertogenbosch Verkadefabriek
donderdag 02 juni 2016 20:15 uur 's-Hertogenbosch Verkadefabriek
vrijdag 03 juni 2016 20:15 uur 's-Hertogenbosch Verkadefabriek
zaterdag 04 juni 2016 20:15 uur 's-Hertogenbosch Verkadefabriek