Matzer

De Ontbijtclub

De Ontbijtclub: verander de wereld… Ook dit jaar presenteren we nieuwe edities van ons zondagochtendprogramma met interviews, muziek en bespiegelingen.

De wereld is in transitie; veel is onzeker, in beweging, in crisis, in rep en roer. Via de media worden we voortdurend op de hoogte gehouden over alles wat er speelt. En dat is zoveel dat we soms niet meer weten hoe wij zelf kunnen bijdragen aan een fijnere wereld. Wat we ook doen, het is toch maar een druppel op een gloeiende plaat. Zo lijkt. Daarom doen we soms niets, niet omdat we niet willen, maar omdat we niet weten waar te beginnen.

Afgelopen seizoen vonden de eerste twee edities van De Ontbijtclub-nieuwe stijl plaats. Beide werden gepresenteerd door de bevlogen muzikant Lucas Dols (o.a. Three Sisters in Concert), die regelmatig naar diverse conflictgebieden in de wereld reist met Sounds of Change, zijn muziek-educatie programma.

Verander de wereld
Mede vanwege de vele mooie reacties op het eerste seizoen, neemt Lucas Dols ook dit seizoen de presentatie op zich. Vanuit zijn bezielde en inspirerende kijk op de wereld, gaat Lucas weer samen met Lottie Hellingman (o.a. Gejaagd door de Wind, Augustus en vast Ontbijtclub-gezicht), in gesprek met allerlei mensen die het verschil maken, die hun positieve steentje bijdragen aan die veranderende samenleving. In de hoop dat we daarmee inspiratie genereren om een grotere beweging in gang te zetten. Individueel of collectief, zonder voorkennis over de uitkomst; samen met ons publiek op zoek naar kansen en mogelijkheden om onze wereld te veranderen, al is het maar een klein beetje. Vanuit de aloude slogan: “Verander de wereld, begin bij jezelf”. We zien je graag.

Zondag 15 april opent De Ontbijtclub haar deuren voor de laatste keer dit seizoen. Dit keer staat de ochtend in het teken van dat magische goedje waarmee we naar mooie, spannende, enge, lieve en grappige plekken kunnen reizen: de Verbeelding.

Deze keer ontvangen presentator Lucas Dols en zijn muzikale sidekick Lottie Hellingman de volgende gasten in de Clubzaal van de Verkadefabriek.

Nasrdin Dchar: film-, tv- en theateracteur (o.a. onze Gejaagd door de wind, films als Rabat en Wolf en maker van de prachtvoorstellingen Oumi en DAD) en initiatiefnemer van IEDER1, een stichting die de positieve kanten van de diversiteit in Nederland wil benadrukken en de polarisatie bestrijden.

Simone Kramer: eigenaar van een bureau voor Cultuur & Communicatie, is mede-initiatiefnemer van stichting Social label én aanjager voor de creatieve gebiedsontwikkeling met het Werkwarenhuis op de Tramkade in Den Bosch.

Sebastian Holzhuber: kunstenaar en therapeut, die een eigen methodiek ontwikkelde tot bevrijding van verborgen potentieel en tot verdieping en intensiteit van het leven.

De deuren gaan open rond 11:00 uur. En natuurlijk ontvangen we je dan graag met een kopje of thee.

Je kaarten reserveren kan hier.

In 2017/2018 waren te gast tijdens De Ontbijtclub: verander de wereld:

Nicolette Aschermann, Marnix Pauwels, Patricia Stevens, Dalila Sayd, Hubert Linssen, Albert van der Most, Sjaak Langenberg, Mark Hendriks, Pieter Spinder, Marianne van Heeswijk, Elly Bens, Janet Heins

 

Presentatie was in handen van Lucas Dols en Lottie Hellingman.

 

Te gast bij De Ontbijtclub – De Zeven Deugden (2015-2016) waren:

Trudy van Keeken, Isabeau Jensen, Reinier van Houdt, Sophia Maria Kienhuis, Modar Salameh, Nawras Altaky, Boj van den Berg, Cees Holtkamp, Marijke Pinoy, Martijntje Smits, Celine Cairo, Roy Erkens, Paul van Geest, Gospelkoor Spirit, Boele Weemhoff, Thirsa van Til, Babs Gons, Noraly Beyer.

 

Presentatie was in handen van: Manoushka Zeegelaar Breeveld, Marijn Klaver, Peter De Graef, José Kuijpers, Lucas Dols, Jean Philipse en Jasper Boeke.

 

 

Voor de hele reeks afleveringen van De Ontbijtclub, die in het teken stonden van de Zeven Deugden, schreef Peter De Graef een column, die te horen was tijdens iedere editie. De teksten van deze columns zijn nu gebundeld in een tekstboekje, dat HIER te bestellen is. Een afzonderlijke column teruglezen?

 

Column 1 – MOED – 25 oktober 2015

Column 2 – GELOOF – 6 december 2015

Column 3 – WIJSHEID – 14 februari 2016

Column 4 – ZELFBEHEERSING – 15 mei 2016

Column 5 – HOOP – 12 juni 2016

Column 6 – NAASTENLIEFDE – 18 september 2016

Column 7 – RECHTSCHAPENHEID – 20 november 2016

Datum Tijd Plaats Theater
zondag 08 oktober 2017 11:30 uur 's-Hertogenbosch Verkadefabriek
zondag 03 december 2017 11:30 uur 's-Hertogenbosch Verkadefabriek
zondag 25 februari 2018 11:30 uur 's-Hertogenbosch Verkadefabriek
zondag 15 april 2018 11:30 uur 's-Hertogenbosch Verkadefabriek