Matzer

De Ontbijtclub

De Ontbijtclub: verander de wereld… Ook dit jaar presenteren we nieuwe edities van ons zondagochtendprogramma met interviews, muziek en bespiegelingen.

De wereld is in transitie; veel is onzeker, in beweging, in crisis, in rep en roer. Via de media worden we voortdurend op de hoogte gehouden over alles wat er speelt. En dat is zoveel dat we soms niet meer weten hoe wij zelf kunnen bijdragen aan een fijnere wereld. Wat we ook doen, het is toch maar een druppel op een gloeiende plaat. Zo lijkt. Daarom doen we soms niets, niet omdat we niet willen, maar omdat we niet weten waar te beginnen.

Afgelopen seizoenen presenteerde de bevlogen muzikant en sociaal ondernemer Lucas Dols samen met zijn muzikale sidekick Lottie Hellingman een aantal edities van De Ontbijtclub, die als ondertitel meekreeg: verander de wereld.

Tijdens deze ochtenden liet Lucas je kennis maken met inspirerende gasten, die ieder op hun eigen manier een steentje bijdragen om de wereld om ons heen iets mooier, iets leuker, iets fijner te maken.

Zondag 14 oktober opent De Ontbijtclub haar deuren weer voor de eerste keer in seizoen 2018-2019. Hoe ons zondagochtendprogramma er dit seizoen uit gaat zien, dat houden we nog even voor ons.

Op korte termijn lees je hier meer…

Wat onveranderd blijft: de deuren gaan open rond 11:00 uur. En natuurlijk ontvangen we je graag met een kopje of thee.

 

In 2017/2018 waren te gast tijdens De Ontbijtclub: verander de wereld:

Nasrdin Dchar, Simone Kramer, Sebastian HolzhuberNicolette Aschermann, Marnix Pauwels, Patricia Stevens, Dalila Sayd, Hubert Linssen, Albert van der Most, Sjaak Langenberg, Mark Hendriks, Pieter Spinder, Marianne van Heeswijk, Elly Bens, Janet Heins

 

Presentatie was in handen van Lucas Dols en Lottie Hellingman.

 

Te gast bij De Ontbijtclub – De Zeven Deugden (2015-2016) waren:

Trudy van Keeken, Isabeau Jensen, Reinier van Houdt, Sophia Maria Kienhuis, Modar Salameh, Nawras Altaky, Boj van den Berg, Cees Holtkamp, Marijke Pinoy, Martijntje Smits, Celine Cairo, Roy Erkens, Paul van Geest, Gospelkoor Spirit, Boele Weemhoff, Thirsa van Til, Babs Gons, Noraly Beyer.

 

Presentatie was in handen van: Manoushka Zeegelaar Breeveld, Marijn Klaver, Peter De Graef, José Kuijpers, Lucas Dols, Jean Philipse en Jasper Boeke.

 

 

Voor de hele reeks afleveringen van De Ontbijtclub, die in het teken stonden van de Zeven Deugden, schreef Peter De Graef een column, die te horen was tijdens iedere editie. De teksten van deze columns zijn nu gebundeld in een tekstboekje, dat HIER te bestellen is. Een afzonderlijke column teruglezen?

 

Column 1 – MOED – 25 oktober 2015

Column 2 – GELOOF – 6 december 2015

Column 3 – WIJSHEID – 14 februari 2016

Column 4 – ZELFBEHEERSING – 15 mei 2016

Column 5 – HOOP – 12 juni 2016

Column 6 – NAASTENLIEFDE – 18 september 2016

Column 7 – RECHTSCHAPENHEID – 20 november 2016

Datum Tijd Plaats Theater
zondag 14 oktober 2018 11:30 uur 's-Hertogenbosch Verkadefabriek Kaarten
zondag 16 december 2018 11:30 uur 's-Hertogenbosch Verkadefabriek Kaarten
zondag 17 februari 2019 11:30 uur 's-Hertogenbosch Verkadefabriek Kaarten
zondag 07 april 2019 11:30 uur 's-Hertogenbosch Verkadefabriek Kaarten