Matzer

SMART

Een onbewaakt ogenblik dat alles verandert.SMART is een voorstelling over afleiding in het verkeer

Bekijk trailer Matzer

SMART

Een onbewaakt ogenblik dat alles verandert.

Een dag als alle andere.
Gewoon, onderweg.
Naar je werk. Naar huis.
Je kent het wel.

Je kent de weg, de auto, het is rustig.
Geen tegenliggers, vrijwel geen zijwegen.
Je ontspant je achter je dashboard.

Zo’n dag dus, als allerlei andere.
Tot dat bericht, dat ogenblik… dat alles verandert.
Voor haar en voor hem
en vooral:

voor altijd.

Over de voorstelling

In een scherpe en aangrijpende, maar ook humorvolle tekst belicht schrijver Peter De Graef het perspectief van een heel gewoon mens. Iemand als jij en ik, die in een onbewaakt ogenblik het ergste veroorzaakt.

SMART is een voorstelling over en voor ons allemaal. Noodzakelijk omdat bij elk van ons een ongeluk in een klein hoekje kan zitten.

Na de voorstelling volgt een interactief gesprek met het publiek, met als thema: afleiding in het verkeer.

 

Stichting Yannick

In maart 2016 overleed de 21-jarige Yannick Frijns nadat zij werd aangereden door een automobiliste, die volgens het Openbaar Ministerie was afgeleid door het gebruik van haar smartphone. Na haar zinloze dood richtten haar ouders Stichting Yannick op: een organisatie actief op het gebied van bewustwording, preventie en wet- en regelgeving m.b.t. de risico’s van het gebruik van smartphones tijdens verkeersdeelname. Hun verhaal en initiatief vormden de aanleiding voor het maken van de voorstelling SMART.

 

“Ik was te vroeg. Dus ik rij nog even een rondje. Zo vaak kom ik niet op Tholen. Herfst. De zon laag. Prachtig gouden strijklichtje op het landschap herinner ik me nog.  Lange schaduwen, verkleurde bomen. Een pláátje.”

Tekst: Peter De Graef
Regie: Madeleine Matzer
Spel: Gürkan Küçüksentürk
Compositie: Helge Slikker

Randprogramma

Het gebruik van smartphones en andere mobiele devices leidt te vaak tot ongelukken in het verkeer. Eén moment van onachtzaamheid kan levens kosten en verwoesten. MATZER Theaterproducties maakt dit actuele thema invoelbaar en bespreekbaar via een theatervoorstelling. Na de voorstelling volgt een interactief gesprek met het publiek, met als uitgangspunt: ‘afleiding in het verkeer’.


SMART voor organisaties

MATZER produceert op een nieuwe en innovatieve manier theater door onder andere samenwerkingen met het bedrijfsleven. Met onze voorstelling SMART werkt MATZER bijvoorbeeld samen met Heijmans om de veiligheidscultuur binnen hun bedrijf te verbeteren.

 

“Wij willen het intrinsieke veiligheidsbewustzijn stimuleren. Wij geloven dat een voorstelling daarbij kan helpen. Theater komt écht in je hart binnen, waardoor medewerkers zich kunnen identificeren met de persoon die een indringend verhaal met ze deelt. We willen kijken of we iets kunnen triggeren in mensen waardoor ze andere keuzes gaan maken. Zo kunnen we een volgende stap maken in de ontwikkeling van onze veiligheidscultuur.” Heleen Herbert, Commercieel directeur van Heijmans

Partner worden

Wil jij de veiligheidscultuur verbeteren in jouw organisatie of je verbinden aan SMART? Dat kan op verschillende manieren; als partner, ambassadeur of als afnemer van de voorstelling. Graag gaan wij in gesprek over de diverse mogelijkheden rondom deze voorstelling, die bewustwording en gedragsverandering in gang kan zetten, en jouw organisatie verkeersveiliger kan maken. Wil je meer weten over een partnership?  Neem dan contact op met Marieke Simons: marieke@matzer.org 06-33041102.

Datum Tijd Plaats Theater
We zijn druk bezig met het inplannen van de voorstelling. Zodra de data definitief zijn, volgt hier de uitvoerige speellijst. Voor nu:
donderdag 10 maart 2022 20:15 's-Hertogenbosch Verkadefabriek [TRY-OUT] Kaarten
vrijdag 11 maart 2022 20:15 's-Hertogenbosch Verkadefabriek [PREMIERE] Kaarten
zaterdag 12 maart 2022 20:15 's-Hertogenbosch Verkadefabriek Kaarten
woensdag 16 maart 2022 20:30 Oss De Groene Engel Kaarten